25 Eylül 2012 Salı

e-Tedarik Merkezi nedir?



Alıcı firmalara güvenli tedarikçi sağlayan ve etkin bir şekilde tedarikçi yönetimi sunan,
Tedarikçi firmalara kendilerini ve ürünlerini potansiyel müşterilerine etkili bir şekilde tanıtma ortamı sunun web sitesidir.  
e-Tedarik MERKEZİ sayesinde alıcı firmalar güvenli tedarikçi arayıp bularak tedarikçilerin profillerini detaylı olarak inceleyebiliyorlar . Tedarikçilerin profillerde verilen bilgilere ve geçmişte yaptıkları işlemlerine ( e-ihale, e-teklif ) bağlı olarak oluşturulan tedarikçilere ait e-Tedarik işlem ve Bilinirlik endeksleri de tedarikçileri değerlendirmekte ve yönetmekte alıcı firmalara çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
Tedarikçiler de ürün ve hizmetlerinin profillerinde detaylı olarak tanıtabilmekte ve geçmişte yaptıkları işlemlere ait bilgileri potansiyel müşterilerine açarak referans olarak gösterebilmektedirler.
e-Tedarik MERKEZİ sayesinde :
  • Tedarikçilerin kendi profillerinin oluşturulması, ürün ve hizmet kataloglarının kendi profillerine yüklenmesi ve yönetilmesi
  • Sertifika ve kalite belgesi gibi dokümanların profillerine yüklenmesi ve yönetilmesi.
  • Bir çok müşteri tarafından tedarikçi olmak için zorunlu tutulan firma dokümanlarının (ticaret sicil kaydı , faaliyet belgesi v.b.) firmaların profillerine yüklenmesi , güncelliklerinin takibi ve yönetilmesi.
  • Tedarikçilerin E-Tedarik performanslarının kendi profillerinde görüntülenmesi (E-İHALE sistemi üzerinden katıldığı ihale adeti, ihale hacmi , ilk 3 sırada bitirdiği ihale adeti vb bilgiler)
  • Tedarikçilerin kendilerini potansiyel müşterilere sistem üzerinden kolaylıkla önerebilmesi
  • Tedarikçi havuzlarına oldukları müşterilere ürün önerilerinde bulunulabilmesi
  • Müşterilerin Tedarikçileri profillerini inceleyerek kolaylıkla değerlendirebilmesi
  • E-tedarik sistemindeki firmalara ait spot alım , spot satış ve duyuruların oluşturulması ve ilgili firmalar tarafından görüntülenmesi
  • Müşterilerin tedarikçileri yönetmesini sağlayan favorilerim , takip ettikleri v.s. fonksiyonları ile daha etkin tedarikçi yönetimin sağlanması
  • Tedarikçi ve müşterilerin bilgi , teklif ve sipariş yazışmalarının sistem üzerinden yapılması işlemleri yapılabilmektedir.

Sonuç olarak :
e-Tedarik Merkezini kullanan firmalar geleneksel yolla oldukça zahmetli olarak yapılan ve maliyet açısından yüksek meblağlar tutan işlemleri çok kolay ve kısa sürelerde güvenli bir şekilde yapabilmektedir.
e-Tedarik Merkezi sayesinde alıcılar ve satıcılar güvenli bir ortam üzerinden birbirlerini tanıyarak kolaylıkla ticaret yapabilmesini sağlamaktadır.
ALICI FİRMALAR : Güvenli ve Referanslı Tedarikçiler Bulmak için  üye olmalarını öneriyoruz. 
TEDARİKÇİLER : Firmanızı , ürünlerinizi ve Hizmetlerinizi potansiyel müşterilerinize en iyi şekilde tanıtmak için  üye olmanızı öneriyoruz.

Hiç yorum yok: